Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

20.8.2012

Windows 8:n hibernate vaihtoehto kadoksissa

Kategoria: Windows 8,Windows Server 2012 — Avainsanat: , , , — Timo Haapavuori @ 19.53

Jo viime kuussa kirjoitin kuinka uudessa Windowsissa sammutusvalikko saattaa olla helposti käyttäjältä hukassa. Kunhan sammutusvalikko on ensin löytynyt niin ainakin kannettavan tietokoneen käyttäjä saattaa seuraavaksi alkaa kaipaamaan hibernate nappulaa konetta sammuttaessaan. Hibernate eli suomenkielisissä Windowseissa horrostila on tila johon Windows voidaan sammuttaa siten, että tietokoneesta kytketään virta kokonaan pois, mutta tilanne jossa tietokone oli ennen koneen siirtämistä horrokseen säilytetään ja seuraavan käynnistyksen yhteydessä Windows aukeaa automaattisesti horrostilaa edeltäneeseen kohtaan.

Windows 8:ssa (lähtökohtaisesti kaikki mitkä pätevät Windows 8:iin pätevät myös Windows Server 2012 versioon ja päin vastoin) tämä hirbernate painike on hävinnyt kokonaan. Valittavana on vain Sleep (lepotila), Shut Down (sammuta) ja Restart (käynnistä uudelleen). Tuttu hirbernate (horostila) puuttu kokonaan.

Tämä johtuu Windows 8:n oletusasetuksissa, joista jostain syystä on päätetty ko. painike piilottaa. Hibernate painikkeen saa kuitenkin helposti näkyviin valitsemalla näytön oikeassa alareunassa olevasta tietokoneen akun tilasta kertovasta kuvakkeesta hiiren oikealla ”Power Options”.  Seuraavaksi avautuvasta ikkunasta valitaan ”Choose what the power buttons do”. Seuraavaksi painetaan ”Change settings that are currently unavailable”.  Ja lopultan ruksataan hibernate vaihtoehto. Samasta näkymästä voidaan muuttaa muitakin käynnistä painikeen takaa löytyviä painikkeita.

Tämän jälkeen Hibernate valikko ilmestyy jälleen sammutusvalikkoon ja toimii kuten aikaisemmissakin Windows versioissa.