Myymalat pieni

23.8.2013

Raivokohtauksia ja mielenrauhaa

Sain viime viikolla etuoikeuden osallistua erittäin mielenkiintoiseen ja antoisaan itsensä kehittämiseen tähtäävään koulutuspäivään. Päivän aikana yhtenä tärkeänä teemana pyrimme selkiyttämään tavoitteitamme ja tapoja esittää asioita. Millaisia palveluita tuotamme ja miten tuomme ne esiin kanssaihmisille?

Magic Cloud on suomalainen pilvipalveluita tuottava yritys ja tavoitteemme on tehostaa asiakkaidemme liiketoimintaa ja tarjota heille mielenrauha tietotekniikkaan liittyvissä asioissa. Monissa yrityksissä tietotekniikka koetaan pakollisena pahana, kun mielestämme tietotekniikan tehtävä olisi tarjota parhaat mahdolliset työkalut oman liiketoiminnan tarpeisiin ja sen kehittämiseen.

Tarjoamamme MagicDesk-pilvipalvelu on hyvin erilainen tapa toteuttaa tietotekniikkaa, kuin niin sanotut perinteiset ratkaisumallit. Kokonaisvaltaisen palvelun myötä haluamme häivyttää käyttäjien näkymättömiin kaikki tekniset kiemurat ja tuoda esiin vain ja ainoastaan käyttäjälle oleellisen: toimivan työkalun.

Kuinka moni meistä on joskus kironnut kaatuvaa tietokonetta? Kuinka moni on kiristellyt hampaita, kun tietokone pyytää uudelleenkäynnistystä kesken tärkeän tehtävän? Kuinka moni on manannut, kun tietokoneen käynnistyminen on kestänyt minuuttitolkulla? Uskaltaisin väittää, että melkeinpä meistä jokainen, vai mitä?

Kuinka moni uskaltaa myöntää saavansa raivostumiskohtauksia töissä? Suomesta ei taida tästä tutkimusta olla, mutta uskoisin Britanniassa tehdyn tutkimuksen heijastelevan hyvin myös Suomen tilannetta. Britit myöntävät saavansa kunnon kiukunpuuskan töissä keskimäärin kahdesti päivässä. Arvatkaapa mikä on maltin menettämisen yleisin syy? Kyllä, kaatuva tietokone.

Kaatuva tietokone, hitaasti käynnistyvä tietokone, tietokoneen päivitykset ja niiden vaatimat uudelleenkäynnistykset. Nämä ovat asioita jotka me pystymme, jos nyt ei aivan täysin poistamaan, niin ainakin minimoimaan hyvin lähelle nollaa. Nämä seikat, olennaisesti työn sujuvuuteen ja omaan fiilikseen vaikuttavat asiat, ovat sellaisia, joista olen kertonut lukuisissa ja lukuisissa asiakaskohtaamisissa. Toiset ovat pitäneet asioita relevantteina, mutta suurin osa ihmisistä on tuntunut pitävän niitä toisarvoisina ja työnsujuvuuteen vähäisesti vaikuttavina tekijöinä.

Nyt minulla onkin uusi lupaus kerrottavana: pystymme oleellisesti vähentämään ihmisten raivokohtauksia työaikana. Kuinkahan moni johtaja myöntää, että työpaikalla aina silloin tällöin ärräpäät lentelevät ja ovet paukkuvat? Luulenpa, ettei ihan jokainen. No, meillä on oma tarinamme kerrottavana. Me kuitenkin haluamme muuttaa maailmaa ja tuoda omalta osaltamme ihmisille mielenrauhaa ja vähemmän kiukunpuuskia. Mitenkö sen teemme? Kerron sen mielelläni jokaiselle halukkaalle. Mutta muistakaa, että jokainen yritys ja yrityksien ihmiset ovat erilaisia. Siksi haluankin kuulla ensin teidän tarinanne ja ajatuksenne. Sen jälkeen rakennamme yhdessä entistä paremman huomisen.

Lue The Telegraphin julkaisema uutinen tutkimuksesta tästä.

14.8.2013

Työn touhussa mökkilaiturilla?

Kuinka miellyttävää onkaan helteisenä kesäpäivänä ottaa läppäri toimistolta kainaloon ja suunnata lähimpään puistoon tai omalle mökille? Entä kuinka paljon arvostaisit mahdollisuutta lähteä toimistolta hiukan aiemmin ja hoitaa päivän työt loppuun kotimatkalla esimerkiksi junan kyydissä?

Etätyössä on kuitenkin yllättävän paljon haasteita jotka tulisi ottaa huomioon niin työnantajan, kuin työntekijän asemassa. Haasteita joihin on olemassa yksinkertaisia ratkaisuja.

Kolmannes suomalaisista palkansaajista tekee etätyötä. Kuulostaa melko korkealta luvulta, kun vain murto-osalla tietotekniikan avustuksella työtä tekevistä yrityksistä on toimivat ja ennen kaikkea tietoturvalliset edellytykset etätyöhön.

 

Haasteita kohti

Markkinoilta on löytynyt kirjava valikoima erilaisia toteutusmalleja eri toimipisteiden välisen yhteyden toteuttamiseen 80-luvulta lähtien. Suurin osa etäyhteyksistä on vaatinut yrityksen henkilökunnalta reilusti tietotaitoa tai vastaavasti palveluiden toteutus on ostettu oman talon ulkopuolelta kalliilla rahalla.

Etätyön suurimpana kynnyskysymyksenä, allekirjoittanut pitää kuitenkin etätyön mahdollistavalle laitteelle tallennetun tiedon turvallisuutta, eikä niinkään etäyhteyksien heikkouksia. Vaikka yritysten tai kuntasektorin tietoturvamääräykset kieltäisivät tietojen tallentamisen esimerkiksi kannettavalle tietokoneelle ”offline”-käytön mahdollistamiseksi, tulee näin silti tehtyä useissa tapauksissa.

Lyhyestä virsi kaunis; etätyön mahdollisuus on helppo toteuttaa joustavasti sekä turvallisesti nykypäivän tekniikalla. Magic Cloud haastaakin niin yritykset kuin kuntasektorin miettimään, kuinka paljon etätyömahdollisuuksien luominen parantaisi teidän henkilöstönne viihtyvyyttä sekä työtehoa?

 

Uskaltaisin väittää että myös sinulle itsellesi maistuisi silloin tällöin työtuolin vaihto vastaleikattuun nurmikkoon sekä auringonpaisteeseen?