Tarkista IP-osoitteesi MagicDesk ja MagicHotel Uusi MagicMail Micro Magic etätuki
Myymalat pieni

MICRO MAGICIN TARINA

Olipa kerran 13 vuotias koulupoika, joka halusi oman yrityksen. Elettiin vuotta 1996. Hän pyysi yhtiöoikeuteen perehtynyttä isäänsä selvittämään, onko se mahdollista. Pojalla oli keksittynä yritykselle nimikin: Micro Magic. Yrityksen kun oli tarkoitus alkaa myymään kaikkea tietokoneisiin liittyvää. Selvityksen tulos oli, ettei kaupparekisterin lakimies nähnyt estettä yksityisen toiminimen perustamiselle alaikäiselle pojalle. Hän kuitenkin suositteli, että poika antaisi prokuran vanhemmilleen, koska arveli jossain vaiheessa tarvittavan myös täysivaltaisen henkilön allekirjoitusta. Käytännössä vanhempien allekirjoituksia tarvittiin tasan yhden kerran, pojan ottaessa ensimmäisen lainansa tavaravaraston hankintaa varten. Pian tukkuliikkeet oppivat tuntemaan pojan täsmällisesti asiansa hoitavana, ja tilit aukenivat ongelmitta ilman vanhempien nimiä.


Eipä aikaakaan, kun Micro Magic niminen toiminimi näki päivänvalon. Poika pystytti liikkeensä vanhempiensa takkahuoneeseen ja alkoi innokkaasti myydä diskettikoteloita, muistikampoja, hiirimattoja ja sen sellaista. Pojan innostus kasvoi kasvamistaan, samoin taidot. Perustietämyksen hän oli hankkinut jo ennen yrityksen perustamista ja sen vakuudeksi hän oli suorittanut ATK-ajokortin tiettävästi Suomen nuorimpana, jonka ansiosta hän pääsi oikein lehtien palstoille./


Muutaman kuukauden yrittämisen jälkeen Micro Magic myi ensimmäisen tietokoneen. Se ei jäänyt viimeiseksi. Vauhti alkoi kiihtyä. Jo seuraavana vuonna, 1997, Micro Magic avasi ensimmäisen myymälänsä. Koska yrittäjä itse oli edelleen koululainen, oli sen aukioloajat sopeutettava sen mukaisiksi. Tilannetta helpotti se, että myymälä avattiin hänen vanhempiensa yrityksen yhteyteen, jotka pystyivät osallistumaan myös asiakaspalveluun. Kauan tämä järjestely ei kuitenkaan tyydyttänyt ja niinpä Micro Magic palkkasi ensimmäisen ulkopuolisen työntekijänsä seuraavana vuonna, 1998. Tässä vaiheessa myös pojan pikkuveli oli alkanut yhä enenevässä määrin osallistua yrityksen toimintaan, mitä koulutöiltään ehti.


Kauppaa tehtiin nousujohteiseen tahtiin. Vuonna 2000 vanhempien hämmästys oli melkoinen, kun poika, silloinen lukiolainen, ilmoitti tulleensa siihen tulokseen, että hän haluaa laajentaa toimintaa toiselle paikkakunnalle. Eikä aivan lähelle, vaan pääkaupunkiseudulle, Nummelaan. Paikan valintaan oli vaikuttanut, paitsi hyvä sijainti vilkkaassa kasvukeskuksessa, myös se, että paikka oli pojalle entuudestaan tuttu sukulaisuussuhteiden kautta. Kahden liikkeen pyörittäminen lukion ohessa tuntui vanhemmista tuhoon tuomitulta ajatukselta. Ikaalisten liikkeessä oli tuolloin toiminut jonkin aikaa henkilö, jonka elämäntilanteeseen sopi muuttaa Nummelaan. Poika piti päänsä ja niinpä Nummelan liike avattiin varrassikaa tarjoillen, josta sittemmin tuli suosittu vetonaula yrityksen tärkeisiin käännekohtiin.


Näin oli luotu perusta nykyiselle liiketoiminnalle. Yritys muutettiin osakeyhtiöksi 2002. Sen perustaja, ainoa osakas ja toimitusjohtaja oli ja on edelleen sama poika, nyt jo vähän varttunut, Timo Haapavuori. Osakeyhtiön perustamisvuosi oli yritykselle hurjaa kehityksen aikaa. Samana vuonna Ikaalisten liike muutti kylän parhaalle liikepaikalle upeisiin tiloihin, joissa se toimii vielä tänäkin päivänä. Yrityksen graafinen ilme muutettiin täysin. Yrityksellä oli jo pitkään ollut omaa tietokonetuotantoa Micro Magic PC nimellä. Nyt konseptia kehitettiin olennaisesti, jonka tuloksena lanseerattiin BIGblue tietokoneet. Samaan hektiseen aikaan osui myös Timon varusmiespalvelu (tammikuu 2002-tammikuu 2003). Hän johti liikettä mahdollisuuksien mukaan Niinisalon metsistä tykin juurelta, sekä tietenkin lähes kaiken vapaa-ajan. Tilanteen menestyksellinen hoitaminen vaati kuitenkin pikkuveljen, Kimmo Haapavuoren, roolin huomattavaa kasvattamista, sekä lukuisia palavereita myös vanhempien kanssa liittyen mm. yhtiöoikeuteen, sopimusasioihin, uuden liiketilan vuokraukseen jne. lähinnä Niinisalon sotkussa.


Vuonna 2004 Timon uurastus sai vihdoin myös virallisempaa tunnustusta. Kyrösjärven Seudun Nuorkauppakamari valitsi hänet kautta aikojen ensimmäiseksi Vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi.


Seuraava virstanpylväs oli vuonna 2005, jolloin oli vuorossa kolmannen liikkeen avaaminen, tällä kertaa Poriin. Paikkakunnan valinnan ratkaisi, että Timo opiskeli tuolloin Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksikössä.


Aivan oma lukunsa oli lähes vuoden mittainen aikakausi syyskuusta 2006 elokuuhun 2007. Sen Timo vietti vaihto-oppilaana Pariisissa. Tuomisina hänellä oli paitsi ranskan kielen kohtuullinen taitaminen myös aimo annos lisää elämänkokemusta. Opetus kun tapahtui lähes yksinomaan ranskaksi, ja sen taito mennessä perustui kahden vuoden opintoihin ja oli siis olematon. Eläminen Pariisissa alkukuukausina oli Timon mukaan kovuudessaan sitä luokkaa, että sitä on ollut sen jälkeen vaikea ylittää. Jos tarvittiin Kimmoa entistä enemmän Timon armeija-aikana, niin Pariisin aikana hänen roolinsa oli korvaamaton.


2009 syksyllä sekä Nummelan että Porin liikkeet muuttivat entistä ehompiin tiloihin. 2010 keväällä oli Tampereelle laajentumisen aika ja heti suoraan kylän parhaimmalle paikalle Technopoliksen Yliopistonrinteeseen. Kimmo on jo pitkään ollut täysipäiväisesti yrityksen toiminnassa mukana, nyttemmin liiketoimintajohtajan vakanssilla. Kaiken muun ohessa Timo on saanut päätökseen opintonsa Turun Kauppakorkeakoulussa valmistuen kauppatieteiden maisteriksi syksyllä 2010.


Viimeiset pari vuotta Timo on ahertanut uuden jutun parissa, joka on ristitty MagicDeskiksi. Se liittyy tätä nykyä paljon tapetilla olevaan pilvibisnekseen. Juttu on kiinnostanut muuallakin kuin Suomessa ja Timo on sen puitteissa sukkuloinut ahkerasti myös rapakon takana, mm. San Franciscossa ja Fort Lauderdalessa, sekä pitkin Eurooppaa mm. Barcelonassa ja Berliinissä. Näillä reissuilla Timo on päässyt nokakkain pähkäilemään alan haasteita samojen asioiden kanssa painivien, eri puolilta maailmaa tulleiden muiden eksperttien kanssa.


Timo oli jo jonkin aikaa suunnitellut seuraavaa askelta yrittäjyyden polulla. Ensimmäistä kertaa hän koki varteenotettavaksi vaihtoehdoksi "ulkopuolisten tahojen" mukaan ottamisen, sekä omistukseen että päätöksentekoon. Heräsi ajatus tytäryhtiöstä, sekä pilvipalveluiden siirtämisestä sen alle. Noin vuoden työstämisen jälkeen Timo koki löytäneensä juuri oikeat henkilöt tähän tarpeeseen ja niinpä Magic Cloud näki päivänvalon kesäkuussa 2012.


1.7.2012 Micro Magic siirtää koko pilvipalveluliiketoimintansa 70 %:sti omistamalleen tytäryhtiölle Magic Cloud Oy:lle. Muutoksen myötä MM konserni saa käyttöönsä aimo annoksen myös uutta henkistä pääomaa. Magic Cloud Oy:n vähemmistöosakkaat Vesa Sarvala, Jukka Hakosalo ja Matti Rusanen ovat pitkän ja monipuolisen yrittäjätaustan omaavia henkilöitä. Timon rooli uuden yhtiön pääosakkaana yhtiönsä Micro Magic Oy:n kautta, sekä toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä, on edelleen erittäin vahva. MM taustaa uudessa yhtiössä vahvistaa hallituksen toisena jäsenenä Kimmo-veli. Kolmijäsenisen hallituksen puheenjohtajana toimii Vesa Sarvala.


Kehityskaari vanhempien takkahuoneesta tähän päivään on laaja. Näköpiirissä ovat kuitenkin vielä suuremmat haasteet.